Link

Wereldboeken met Parker Bilal

Jamal MahjoubVoor het Humanity House doe ik regelmatig verslag van de programmering.

Op donderdag 19 juni was ik bij de tweede editie van het boekenprogramma Wereldboeken, een samenwerking met Oxfam Novib, getuige van een interessant gesprek tussen thriller schrijver Parker Bilal (Jamal Mahjoub) en journaliste, columniste, vertaler en programmamaker Hassnae Bouazza.

Lees hier mijn blog op de site van het Humanity House.

Link

Albumpresentatie DI-RECT

© Moos Wolfs

© Moos Wolfs

 

Voor 3VOOR12 Den Haag ging ik op 12 april naar de albumpresentatie van DI-RECT in het Paard van Troje, Den Haag.

Lees hier mijn recensie van de release van ‘Daydreams In A Blackout’.

Link

 

Haags Popdebat 2014

logo_hpc

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen 2014 organiseerde ik voor het Haags Pop Centrum, in samenwerking met 3voor12 Den Haag, het Haags Popdebat. In het Haags Pop Centrum verzamelden vertegenwoordigers van negen verschillende politieke partijen zich om te discussiëren over de Haagse popsector. 

In het debat debatteerden de vertegenwoordigers van de PvdA, VVD, D66, CDA, GroenLinks, SP, de Haagse Stadspartij, PPS en Groep De Mos onder leiding van politiek verslaggever Michiel Breedveld (NOS) aan de hand van vier uitdagende stellingen over de verwachte bezuinigingen op cultuur, de regelgeving omtrent live muziek, het al dan niet oprichten van een Haagse popacademie en de kleur van de Haagse popscene.

Bekijk hier de videoreportage van het Haags Popdebat 2014. Lees in het dossier Gemeenteraadsverkiezingen op 3voor12 Den Haag ook alle interviews met de vertegenwoordigers over het popbeleid van hun partij.

EDU-ART

Onderzoek en advies

Logo EDU-ART

Voor EDU-ART, specialisten in cultuur en onderwijs, voerde Allegro Arts een kwalitatief onderzoek uit naar het muziekeducatie project Muziek in de Klas. Aan de hand van diepte-interviews met leerkrachten, muziekdocenten en directieleden van basisscholen en centra voor de kunsten werd het behalen van de projectdoelstellingen getoetst. Het onderzoeksrapport vormt een aanvulling op het eigen kwantitatieve onderzoek van de organisatie en wordt gebruikt ter verantwoording van het project aan het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Allegro Arts – Kwaliteitsonderzoek MIK

Dag van de Literatuur

Productie

dvdlDe Dag van de Literatuur, een tweejaarlijks terugkerend literatuurfestival voor leerlingen uit de bovenbouw van het voortgezet onderwijs: Podiumcoördinatie in de Arcadis Zaal in de Doelen, Rotterdam.

 

Sony Music Entertainment Nederland

Redactie

sonymusiclogo

Voor het nieuw op te richten muziekplatform I Am Music (nu: Find Your Artists) van Sony Music Entertainment Nederland hield Nienke verschillende artiestenblogs bij over o.a. Adele, John Mayer en Foo Fighters. Dagelijkse updates over de muziek, levens en interesses van verschillende artiesten.

MUI

Onderzoek en advies

logo MUI

In opdracht van het Muziekuitleen- en Informatiecentrum (MUI), onderdeel van Biblioservice Gelderland, voerde Allegro Arts een explorerend onderzoek uit naar muziekeducatie in het primair onderwijs in Nederland. MUI is als partner betrokken bij het project Muziek in de Klas en wil aan de hand van het onderzoeksrapport op zoek naar mogelijkheden om haar partnerrol te optimaliseren.

Allegro Arts – Onderzoeksrapport Muziekeducatie in het Primair Onderwijs

Architects and Engineers for 9/11 Truth

Productie

Logo AE911

Voor de Nederlandse afdeling van de organisatie Architects and Engineers for 9/11 Truth verzorgde Nienke de persaccreditatie in de dagen voorafgaand aan de première van de documentaire ‘9/11 Explosive Evidence – Experts Speak Out in Pathé Tuschinski, Amsterdam.